tiistai 24. tammikuuta 2017

Jauheliha-kaalilaatikko


Uunissa autuudella makeaksi haudutettu jauheliha-kaalilaatikko on hieman työläs ja aikaa vievä valmistaa, mutta palkitsee vaivan herkullisen muhevalla maullaan. Siihen vielä kylkeen puolukkahilloa, niin makunautinto on valmis koettavaksi. Rustasin step-by-step-ohjeen jauheliha-kaalilaatikolle, olkaat hyvät.



1 dl puuroriisiä
0,5 l vettä
2 kasvisliemikuutio
2-3 rkl siirappia
150 g ranskankermaa

Puurouta puuroriisi kasvisliemellä maustetussa vedessä. Lopuksi lisää joukkoon siirappi ja ranskankerma. Sekoita hyvin.

noin 800 g suikaloitua valkokaalia
vettä niin paljon, että kaalit peittyvät
suolaa reippaasti noin 2-3 tl

Hauduta kaali suolalla maustetussa vedessä pehmeäksi. Tämän jälkeen valuta ylimääräinen keitinvesi, noin puolet, pois.

500 g sika-nauta jauhelihaa
1 kpl sipulia
0,5 tl mustapippuri
1,5 tl meirami
2-3 tl suolaa
voita paistamiseen

Kuullota sipulia hetki pannulla. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta mustapippurilla, meiramilla ja suolalla.

Sekoita kaikki kolme massaa keskenään hyvin sekoittaen ja kaada voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 2 - 2,5 tuntia uunin tehosta riippuen. Laatikko on valmista, kun ylimääräinen neste on imeytynyt ja massa on jämäkkää. Pinnan tulee olla kauniin ruskea.

Hyvää ruokahalua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti