tiistai 17. tammikuuta 2017

Matkantekijä


Se alkoi noin vuosi sitten kotona tylsistyneenä. Kaipasin jotain tekemistä, jotain tunteisiin vetoavaa. Halusin karata hetkeksi jonnekin. Silloin en osannut aavistaa, kuinka pahasti jäinkään koukkuun. Se imi minut omaan maailmaansa, täytti uneni ja päiväni uusilla ajatuksilla. Jokaisen pienen hetken päivässäni täytin sillä; kerran jopa myöhästyin töistä sen vuoksi. Päivät seurasivat toisiaan ja viikot muuttuivat kuukausiksi. Olin syvällä siinä toisessa maailmassa, joka oli niin kovin kaukainen, mutta kuitenkin niin kovin todellinen. Aloitin viattomasti elävistä kuvista ja kun se ei riittänyt, siirryin paperille.




Puhun Matkantekijästä (Outlander), Diana Gabaldonin kirjoittamasta romaanisarjasta, johon kuuluu useita kirjoja ja josta on tehty tähän mennessä kaksi tuotantokautta televisioon. Olen lukenut kirjoista viisi, kuudes on kesken. Tuotantokaudet olen katsonut kahteen ellen jopa kolmeen kertaan - parhaimmat kohtaukset olen katsonut niin puhki, että muistan ne ulkoa.

Tarinan tulisen rakkauden lisäksi, tekstissä käsitellään paljon myös sen ajan politiikkaa ja historiaa. Mielenkiintoiset hahmot nivoutuvat yhteen toinen toistaan jännittävämpien sattumuksien kanssa ja tapahtumat seuraavat toisiaan dynaamisesti ratkaisuja etsien. Yksityiskohtainen kirjoitustyyli on paikoin vaikeasti seurattavaa, mutta silti hyvin toimivaa. Lukijan täytyy oikeasti keskittyä lukemaansa. Gabaldon kirjoittaa erittäin kauniisti; kirjat ovat pullollaan upeita repliikkejä, jotka jäävät elämään. Tekstit on kyllästetty tunteilla ja rajulla rakkaudella. 




Olen suositellut Matkantekijä -tarinaa kaikille, joihin uppoo menneen ajan kuolematon rakkaus ja tapahtumarikkaat juonenkäänteet. Suosittelen sitä edelleen! Oletteko te jo tutustuneet Matkantekijä -sarjaan? Mitä piditte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti