sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Muurin lämpö


Meillä on olohuoneessa vanha valkoiseksi rapattu lämpöä varaava takka. Takka ei ulkonäöltään ole häävi; sen rappaus on rapissut ja kova kuumuus on tehnyt siihen halkeaman. Siitä on lohjennut muutama pala. Sen puupesän reunoilla koristaa noki, joka on tulosta varomattomasta luukun availusta. Meidän on pitänyt uusia koko hökötys, mutta toisaalta tuollaista reppanaa haluaisi varjella.




Kuusi vuotta sitten, kun ostimme talomme, lämmitimme takkaa melkein joka päivä. Se toi meille lämpöä ja tunnelmaa kylminä talvipäivinä. Nykyään lämmityskerrat ovat vähentyneet. Mutta joka kerta, kun muuri saa palavat puut sisäänsä, meidän kissat hurmaantuvat. Ne nukkuvat, leikkivät ja pyörivät sen ympärillä lämpöä janoten. Aivan kuin ne humaltuisivat intensiivisestä lämmöstä, joka hehkuu kuumana monta tuntia. Varsinkin Rupla vaipuu horrokseen; se poistuu takan viereltä vain tarpeilleen ja syömään.





No, kukapa ei talvisin lämmöstä nauttisi?


Psst! Lisää kissakuviani löydät instagramista; olen siellä nimimerkillä khisumm. Sieltä löytyy myös video lämpöä rakastavasta Ruplasta, joka osaa avata omatassuisesti laatikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti