tiistai 21. helmikuuta 2017

Herkkupannaria ja suklaista toffeeta


Meidän perheen ikisuosikkiherkku on pannari. Enkä puhu nyt mistä tahansa peruspannarista vaan superherkkupannarista, joka on takuuhyvää ja vie varmasti kielen mennessään. Innostuin lisäksi valmistamaan pannarille kaveriksi suklaista toffeeta äitini vanhalla reseptillä, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan on tahmean helppo ja maultaan bueno. Hyviä herkkuhetkiä!

Rouhin toffeen rouheeksi pannarin kylkeen, mutta toffee toimii myös isompina suupaloina


Superherkkupannari
(yksi uunipellillinen)

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 munaa
50-100 g voita sulana

Sekoita kaikki ainesosat keskenään hyvin vispilällä. Paista uunissa 225 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea.




Suklainen toffee

2 dl siirappia
2 dl sokeria
1 dl sulatettua voita
1 rkl kaakaota

Sekoita ainekset keskenään ja keitä hyvällä teholla noin 15 min. Anna toffeemassan vaahdota ja kuplia reilusti kiehuessa. Lopuksi valuta löysähkö massa leivinpaperin päälle vuokaan ja jähmetä sitä pakastimessa. Varo jähmettämästä liikaa.



2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta, erittäin herkulliselta. Niin herkulliselta, että on ehkä laitonta julkaista tällaisia :D

    VastaaPoista
  2. On kyllä aivan laittoman hyvää :-D

    VastaaPoista