perjantai 10. maaliskuuta 2017

6 huonoa tapaani


Kukaan ei ole täydellinen ja kaikilla meistä on huonoja tapoja. Usein nämä pienet arkiset huonot tavat ovat juurtuneet niin tiukasti kiinni, että niistä on vaikea päästä eroon. Mielestäni on jo puoli voittoa, jos pystyy edes itse tunnistamaan omat huonot tapansa, sillä silloin on tiellä kohti parannusta. Terveydelle haitalliset, kuten esimerkiksi tupakointi, kannattaa kuitenkin koittaa kitkeä pois mahdollisimman nopeasti. Voin itse kokemuksella kertoa, että tupakoinnin lopettaminen on yksi elämän parhaita päätöksiä!

Tein teille listan kuudesta huonosta tavastani, jotka ovat seuranneet minua läpi elämän:

1. Käytän liikaa talouspaperia, sillä se vaan on niin helppo, hygieeninen ja kuiva tapa pyyhkiä käsiä, pintoja tai mitä vain. Minulla on toki käytössä myös keittiöpyyhe ja rätti, mutta talouspaperistani en silti luovu ikinä.

2. Tuhlaan lämmintä vettä. Kukapa ei tykkäisi lämpimän kuumasta suihkusta ennen nukkumaan menoa. Meillä vesi lämpiää öljyllä/puilla ja ymmärrän toki ettei lämmintä vettä saisi sillä lailla tuhlata, sehän on kuin rahaa heittäisi kaivosta alas, mutta joskus höyryävän kuuman veden alla seisominen rentouttaa ja lämmittää niin mukavasti.

3. Syön ja revin kynsiäni. Tämä on varmasti huonoin tapani ja sitä on tullut tehtyä ihan pienestä pitäen. Joskus revin kynteni niin tyynni, että sormet ovat monta päivää kipeänä. Välillä olen pitänyt rakennekynsiä estääkseni syömätouhut, mutta naturellina kynnet tulee järsittyä alta aikayksikön ihan huomaamatta. Tälläkin hetkellä sormeni ovat kuin nippu nakkeja.

4. Kiroilen aivan liikaa. Tähän ei auta tekosyyt ja olen koittanut parantaa tapani kyllä, mutta välillä (lue: usein) sitä vaan lipsahtaa. Kiroilu on typerää, lapsellista, rumaa ja epäkohteliasta, mutta minkäs teet. Onneksi tyttäreeni kiroilu ei ole tarttunut…

5. Usein pesen hampaat vähän sinne päin, huonosti. Hyvin hyvin harvoin hampaita tulee harjattua suositeltua kahta minuuttia ja kaiken lisäksi en omista edes sähköhammasharjaa. Tiedän. Huono juttu.

6. Pepsi Max. Tämän te varmaankin jo tiesitte, mutta tiesittekö te sitä, että markkinoille on tulossa Pepsi Max Gingeriä? Uuh, come to mama. Voi kamala, kauhean huono tapa, josta on melkein yhtä vaikea päästä eroon kuin tupakasta…





No pystyttekö samaistumaan? Millaisia huonoja tapoja teillä on? 

2 kommenttia: