maanantai 6. maaliskuuta 2017

Kuu kiurusta kesään


Vanha sanonta sanoo, että kesä alkaa kuukauden päästä siitä, kun ensimmäisiä kiuruja alkaa ilmestymään luontoon. No, radiouutisten mukaan viikonloppuna tehtiin kiuruhavaintoa pitkin Suomea, joten tästäkö se nyt alkaa? Kevät nimittäin? 

Kiuruista huolimatta, sitä on aina kuitenkin hyvin epävarma kevään odottamisessa. Onhan se aivan varma, notta takatalvi tulee yllättämään ja lunta tulee tupaan niin että tumisee… Vielä ei ehkä kannata nostaa varastossa talvehtivia tulppaanisipuliruukkuja ulos tai laittaa toppavaatteita narikkaan vaikka aurinko kuinka lämmittäisi kasvoja. Maa on vielä umpijäässä ja tuuli puree - onhan vasta maaliskuun alku. Mutta voihan sitä jo jotain pieniä valmisteluja kevään varalle tehdä…





Nimittäin. Minä omin pikku kätösin kaadoin meidän orapihlaja-aidan maan tasalle viikonlopun aikana; saa sitten aloittaa kasvukautensa heti puhtaalta pöydältä. Lisäksi pussitin rakkaat havukasvini suojaan auringonvalolta ja nostin muutaman tuolin kesäkeittiöön tulipesän viereen; rätisevä nuotio ja savun tuoksu toivat ihania muistoja mieleen viime keväältä ja kesältä. Järjestelin myös pikkuisen ulkorakennuksen kesäkammaria ja tein suunnitelmia uuden kukkapenkin varalle. Loppumuhimiset ajatuksilleni suoritin luontolenkin merkeissä ja laitoin kevätvaatetilauksen menemään H&M:lle.




Oletteko te jo aloittaneet kevätpuuhat?


Waiting for spring...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti