keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Me Ihmenaiset

En ole koskaan ollut perinteinen naismainen nainen, mutta nainen isolla ännällä olen henkeen ja vereen. Olen naiseuden puolesta puhuja, sillä meillä naisilla on paljon sellaisia ominaisuuksia, joista miehet voivat vain haaveilla. Meidän herkkyys ja laaja tunnekirjo auttavat meitä näkemään pintaa syvemmälle, meidän kaunis viattomuus tekee meistä suloisen kohtalokkaita ja meidän sisällämme palava tuli saa meidät tekemään tekoja. Sitä sanotaan, että jokaisen menestyvän miehen takana on nainen ja ainakin minä uskon sen olevan juuri niin.

Tänään Naistenpäivänä naiseus on luonnollisesti ollut paljon mielessäni. Pohdintani naiseudesta toivat vahvasti mieleen oman äidin, sillä elinaikanaan hän oli vahva periksiantamaton nainen, jonka auktoriteetti ja habitus huokuivat kovan elämän tuomaa voimaa. Hänen silmänsä olivat tarkkaavaiset, kasvonsa vakavat ja kätensä työtä tehneet. Hänen sanansa olivat täynnä viisauksia, mielipiteensä absoluuttisia ja osaamisensa vankan kokemuksen tuomaa. Minun äitini oli nainen sanan varsinaisessa merkityksessä, hän oli rohkeasti oma itsensä eikä välittänyt kateellisten panetteluista. Hän kulki eteenpäin ylpeästi omilla jaloillaan, omana itsenään. Ja siinähän se juju juuri onkin - olla oma itsensä, oma naiseutensa.

Olimmepa me minkä kokoisia, näköisiä, oloisia tai ikäisiä, niin siskot! Me pystymme mihin vain, me olemme rautaa! Oikein voimaannuttavaa Naistenpäivää kaikille teille naisille siellä!





2 kommenttia: